Peter Glyt

biografi.

2014
Spelade under nyårsveckan tillsammans med mina barn och Björn Salomonsson under namnet "Los Glyts y el Oso". Hade event i Marbella, Madrid och Åre. I juli förverkligade jag en dröm och köpte ett eget ställe tillsammans med Björn Salomonsson, Magdalena Forsberg och Magnus Claesson. Där ritade och byggde jag en superfräck scen. Hade hammare i handen oftare än plektrum. 12 december öppnade vi ÅreHyddan. Färdigställde albumet "No Reason To Stay" som jag producerade tillsammans med Johan Glössner.

2013
Började jobba med ett nytt Tiny Harvest album tillsammans med Johan Glössner, men det kom inte ut under året som planerat. Spelade mina första riktiga gig tillsammans med mina barn Wille och Tova i Åre. Hade event på Mallorca, Antibes, Monaco och givetvis i Madrid. Producerade krogshowen "Kunglikt" med imitatören Jan Wolfhagen.

2012
Jag gjorde debut som skådis i farsen "Bäckis & co" av Ingemar Berthsson där jag fick regi av Reine Lööf. Jag hade mitt första event utanför Europa (New York). Fick mycket speltid med "Beautiful day" i Taiwan då den ingår i en reklamkampanj på Tv. Jag skrev, producerade och spelade i min egen krogshow "Ole". Det blev en kritikersucce och publiken kom också, även om det inte var lika mycket folk som året innan,

2011
Jag skrev, producerade och spelade min egen krogshow "Grammofon & Spegelboll" som handlade om min uppväxt och den musik som var viktig för mej då. Fler och större event utanför Madrid. B.la "Sail & Rock" i Alicante i samband med Volvo Ocean Race.

2010
Jag utvecklade mitt resekoncept i Madrid och började samarbeta med några vinproducenter. Tiny Harvest gav ut en live skiva "meanwhile we were doing this and that". Jag var i Åre och Fjällgården från och till under vintersäsongen. Jag arrangerade egna events i Åre, efter Madridresors mall. Sommaren spelade jag tillsammans med Nina och band, med Byttan och Kalmar som utgångspunkt.

2008-2009
Jag spelade in Tiny Harvest andra album "It hasn’t been one normal day". Jag startade ett Events & Resebolag i Madrid "Madridresor". Jag spelade in mitt första egna album på många år "Ventas". Jag fortsatte att frekvent vara i Åre 6-8 veckor per vinter och hade också en fast sommarscen på i Byttan min gamla hemstad Kalmar under 5 sommarveckor.

2005-2007
Nina Andersson och jag började jobba allt mer tillsammans. 2006 kom vårt först album med Tiny Harvest. Startade ett eget skivbolag tillsammans med Magnus Claesson (Maggy music). Fortsatte med studiojobb tillsammans med Janke, företagsjobb med Hello Sweden och Fjällgården med Håkan Järrud. Flyttade min studio till Madrid 2007.

2000-2004
Skrev en ny krogshow varje år. Sommaren och hösten gick åt att skiva och vinter och vår att spela. Inga skivor spelades in. Jag startade ett film- och reklam bolag tillsammans med Janke Liljewall med tv-4 som största uppdragsgivare.

1994-1999
Jag träffade Kay Wiestål som blev min manager och mentor. Jag skrev poplåtar på svenska och vi fick skivkontrakt med Pickwick. Vi bytte namn till Fräcka Orkestern som till andra albumet blev Peter Glyt & Fräcka Orkestern och tredje bara Peter Glyt. 6 album blev det under dessa år(se discografi) massa spelningar, tv-program och radio spelningar. 1999 satte jag upp min första krogshow (se krogshow).

1992-1993
Vi gjorde massor med festivaler och klubbspelningar med Outburst. Jag spelade också mycket spelningar ensam med akustisk gitarr. Var en längre period i Frankrike och pluggade lite till

1991
Åkte ut och spelade musikalshower för Vingresor på Gran Canaria i ett halvår. Vi spelade 5 dagar i veckan i 6 månader. Kom hem i mars bara för att direkt åka till Grönland med Outburst i 2 månader. Där spelade vi 6 dagar i veckan 6 timmar per kväll.

1988-1990
Jag pluggade vidare och jobbade parallellt med det på ett byggföretag. 1990 träffade jag Niklas Lindbäck. Vi bildade coverbandet Outburst tillsammans med Johan Glössner (gitarr), Christer Kratz (piano) och Peter Lindbäck (trummor)

1986-1987
Jag var i Australien med Magnus Reissner som var gitarristen i Space Fagotts. Vi spelade som gatumusikanter och på pubar i Queensland.

1984-1986
Bildade mitt första band Space Faggots. Vi spelade glamrock inspirerade utav New York Dolls och David Bowie. Rock’n roll imagen var lika viktig som musiken. Jag pluggade på gymnasiet och gick ut -86. Det väl inte den ultimata lösningen att läsa läxorna i turnébussen.

Medlemmar i bandet har varit:

Trummor:
94-95 Jonas Källsbäck
96-99 Berndt Baumgartner
00-05 Pelle Fager
06-10 Christer Björklund, Robin Åkerman, Leo Angel
11-...  Edvin Hjertqvist, Wille Glyt

Bas
94-95 Niklas Lindbäck
96-97 Jonas Reingold
97-98 Niklas Brevestedt
98-99 Poppe Palmgren
00-05 Richard Ekström, Urban Hed
06-10 Johan Glössner, Jocke Mullo, Daniel Backlund, Yadam
11-...  Daniel Backlund

Keyboard
94-95 Henrik Loven
96-97 Tomas Pettersson
00-09 Sven-Gunnar Pettersson, Nils-Petter Ankarblom
04-...  Erik Pettersson

Gitarr
94-99 Johan Glössner
00-05 Henrik Sverkersson
06-...  Marcus Högqvist, Jonas Göransson, Victor Navarette,
          Johan Glössner

- © copyright - www.glyt.nu - news@glyt.nu -